Nieuwsberichten voor advocaat

27-02-2013

Een 73-jarige vrouw krijgt €100.000 smartengeld uitgekeerd vanwege seksueel misbruik door een kapelaan.

In de jaren vijftig en zestig is de vrouw, tussen haar twaalfde en zesentwintigste, diverse malen verkracht door een kapelaan. Ze gaf het seksueel misbruik meerdere keren aan bij het bisdom, maar die kwam niet in actie. Ze werd een lange tijd niet geloofd en kreeg electroshocks, die bij haar voor epilepsie zorgde. De dader werd later pastor en is in het jaar 1994 overleden.

18-10-2012

Slachtoffers van de salmonellabesmetting eisen een schadevergoeding van visfabrikant Foppen. Er hebben zich tot nu toe 18 mensen gemeld, aldus letselschade-advocaat Yme Drost.

15-10-2010

De laatste tijd is er in de media veel te doen geweest over de kwaliteit van de behandeling per ziekenhuis .

Voor vrouwen is een correcte behandeling van borstkanker uitermate belangrijk. Om borstkankerpatiƫnten te ondersteunen in beste zorg heeft zorgverzekeraar CZ een onafhankelijk onderzoek gestart onder diverse ziekenhuizen. Hierbij werd o.a. geluisterd naar patiƫntervaringen en gebruik gemaakt van een wetenschappelijk gevalideerde onderzoeksmethode. Na gerechtelijke goedkeurig heeft CZ de resultaten mogen publiceren op haar website, ondanks protesten van een aantal onderzochte ziekenhuizen.

30-09-2010

Stichting Mea Culpa, die meer dan 600 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk vertegenwoordigt, roept de paus ter verantwoording. Advocaat Bob van der Goen die de stichting bijstaat sleept het Vaticaan voor de rechter.