Nieuwsberichten voor fout

06-05-2013

Een patiënt van het Leids Ziekenhuis is door een fout van het ziekenhuis zijn prostaat kwijt. Het ziekenhuis ging door het verwisselen van gegevens over tot verwijdering van het prostaat.

04-04-2013

Vandaag is Het HagaZiekenhuis en Hartpatiënten Nederland het eens geworden over de afhandeling van de klachten van hartpatiënten.

19-12-2012

Het is bekent geworden dat er in het Ruwaard van Putten op meerdere afdelingen mensen zijn omgekomen door fout handelen van de arts. Jaarlijks overlijden er ongeveer 2000 patiënten waarbij de dood te vermijden was geweest. Er wordt nog weinig onderzoek naar gedaan en weinig opgetreden om dit cijfer om laag te krijgen.

07-11-2011

Maandagochtend rond tien uur is er op de Driehuizen een ongeval gebeurt. Een 46-jarige automobilist uit Callantsoog is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

03-11-2011

Vanmiddag is er een ongeval gebeurt tussen twee personenauto’s in Oudehorne. Hierbij zij drie personen gewond geraakt.

31-10-2011

Maandagochtend is er bij een aanrijding op de kruising Oosterstraat een gewonde gevallen.

01-06-2011

Tonia Wolters uit Volendam gaat een schadeclaim van 1,5 miljoen euro indienen door medische fout tegen het Waterland Ziekenhuis in Purmerend.

28-12-2010

PURMEREND - Rob van Tol uit Edam heeft een voorschot van 10.000 euro op een schadevergoeding ontvangen voor de medische missers die een inmiddels ontslagen orthopeed van het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft gemaakt. Dat heeft de afdeling letselschade van FNV Bondgenoten dinsdag gemeld.

15-10-2010

De laatste tijd is er in de media veel te doen geweest over de kwaliteit van de behandeling per ziekenhuis .

Voor vrouwen is een correcte behandeling van borstkanker uitermate belangrijk. Om borstkankerpatiënten te ondersteunen in beste zorg heeft zorgverzekeraar CZ een onafhankelijk onderzoek gestart onder diverse ziekenhuizen. Hierbij werd o.a. geluisterd naar patiëntervaringen en gebruik gemaakt van een wetenschappelijk gevalideerde onderzoeksmethode. Na gerechtelijke goedkeurig heeft CZ de resultaten mogen publiceren op haar website, ondanks protesten van een aantal onderzochte ziekenhuizen.

12-08-2010

Artsen hebben per ongeluk het verkeerde been van een 90-jarige Oostenrijkse vrouw geamputeerd. De arts die de operatie uitvoerde, is geschorst. Justitie onderzoekt of het ziekenhuis en de betrokken artsen vervolgd moeten worden.