Nieuwsberichten voor misbruik

13-09-2013

ROTTERDAM, 20130913 -- Juridische stappen en schadevergoedingen zijn niet de eerste zaken die spelen bij een slachtoffer van een zwaar ongeval. Tijdens het herstel wordt een letselschadezaak opgepakt door een advocaat of letselschadespecialist, maar uit cijfers van Dick van Galen van www.SmartengeldBerekenen.nl blijkt dat de smartengeldbedragen die uiteindelijk worden uitgekeerd door 85% van de Nederlandse samenleving als te laag worden ervaren voor het leed dat een slachtoffer is aangedaan. Rechters en advocaten zouden de mening van de maatschappij mee kunnen nemen in hun oordeel om tot een meer rechtvaardigde uitspraak van de hoogte van het smartengeld te kunnen komen.

21-08-2013

Dinsdag heeft het Openbaar ministerie bekend gemaakt dat een 27-jarige verpleegkundige sinds maart wordt verdacht van seksueel misbruik van twee vrouwelijke patiƫnten.

07-03-2013

Ouders van vier kinderen hebben aangifte van seksueel misbruik gedaan tegen de 58-jarige orthopedagoog Cees van D.

27-02-2013

Een 73-jarige vrouw krijgt €100.000 smartengeld uitgekeerd vanwege seksueel misbruik door een kapelaan.

In de jaren vijftig en zestig is de vrouw, tussen haar twaalfde en zesentwintigste, diverse malen verkracht door een kapelaan. Ze gaf het seksueel misbruik meerdere keren aan bij het bisdom, maar die kwam niet in actie. Ze werd een lange tijd niet geloofd en kreeg electroshocks, die bij haar voor epilepsie zorgde. De dader werd later pastor en is in het jaar 1994 overleden.

03-07-2012

Breda - Uit de zitting van dinsdag bleek dat de ouders van de misbruikte Oudenbosche meisjes willen gebruiken maken van het spreekrecht voor slachtoffers namens hun kinderen.

30-09-2010

Stichting Mea Culpa, die meer dan 600 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk vertegenwoordigt, roept de paus ter verantwoording. Advocaat Bob van der Goen die de stichting bijstaat sleept het Vaticaan voor de rechter.

28-04-2010

DEN BOSCH - Twee Limburgers die zeggen seksueel misbruikt te zijn op het katholieke jongenspensionaat Sint Maria ter Engelen in Bleijerheide (Kerkrade), zijn een actie begonnen lotgenoten bijeen te brengen voor een megaclaim bij de katholieke kerk.

21-04-2010

DEN BOSCH - Slachtoffers van seksueel misbruik in katholieke instellingen organiseren op Tweede Paasdag in de Geertekerk in Utrecht een bijeenkomst voor lotgenoten 'om ervaringen te delen en de eenzaamheid te verbreken'.