Dappere student pakt inbreker

04-11-2010

LEIDSCHENDAM - De 19-jarige Vincent uit Leidschendam heeft op doortastende wijze een Marokkaanse inbreker in de kraag gegrepen.

De dief, die samen met drie handlangers had ingebroken in twee woningen, had zich verstopt in de bosjes.

Student Vincent betrapte de man, een 20-jarige man van Marokkaanse afkomst uit Leidschendam, toen hij dinsdagavond bezig was met het uitzetten van een speurtocht voor de scouting. „Ik fietste over de Prins Bernhardlaan en zat ineens midden in een achtervolging”, vertelt de Leidschendammer.

„Ik zag dat twee politie agenten een man op de hielen zaten. Die inbreker riep nog dat ik moest doorrijden, maar ik dacht: jij bent van mij! Twee jaar geleden ben ik namelijk op straat overvallen, dus ik was er op gebrand om die dief te pakken. Ik ben op z’n rug gaan zitten, terwijl de politie hem fouilleerde. Dat ik geholpen heb een inbreker te pakken, geeft mij een goed gevoel.”

De overige drie leden van de inbrekersbende zijn vooralsnog spoorloos. Van de buit is nog niets teruggevonden.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt momenteel opgeschrikt door een stijgend aantal woninginbraken. Twee jaar geleden was ook sprake van een inbraakgolf. De bende die hier achter zat, werd opgerold.

Keywords: politie inbraak leidschendam gegrepen dappere student woninginbraken inbraakgolf

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.