Grote brand bij Gemeentewerkplaats in Delfzijl

13-12-2011

Dindagmorgen was er een grote brand bij het gebouw van gemeentewerken aan de Hogelandsterweg in Delfzijl in de as gelegd.

De brand werd rond 04.15 uur gemeld bij de Meldkamer Noord-Nederland. Bluswagens van brandweer Delfzijl en brandweer Appingedam bestreden het vuur. Vanwege de omvang van de brand werd al snel opgeschaald. In het gebouw bevond zich een depot voor klein chemisch afval, buiten stond een gasolietank van 2.000 liter. Uiteindelijk bleek het depot leeg te zijn en heeft de brandweer overslag naar de gasolietank kunnen voorkomen.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling die door de harde wind wegtrok richting Delfzijl. Aan omwonenden werd daarom via een geluidswagen en via de media het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

De brandweer constateerde vrij snel dat het gebouw niet meer was te redden en heeft het gebouw daarom gecontroleerd uit laten branden. Om ongeveer 08.45 uur was de brand minder hevig en de rookontwikkeling verminderd, waardoor het het sein ‘brand meester’ kon worden gegeven.

Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Bij de brand is naast rook ook veel roet in de omgeving vrijgekomen. De omwonenden worden door de gemeente Delfzijl geïnformeerd middels een brief over de brand en de gevolgen.

Keywords: ongevallen brand slachtoffers delfzijl as rookontwikkeling inwoners politie onderzoek oorzaak

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.