Letselschade bij botsing tussen trams

04-03-2014

Rijswijk - Bij een ernstige botsing tussen twee trams op de Vrijenbanselaan is zondag 2 maart een 79-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Vijf lichtgewonde personen zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. Er wordt onderzocht hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden.

Omsteeks 11.00 uur vond de botsing plaats op de kruising van de Vrijenbanselaan en de Broekmolenweg (op de grens van Rijswijk en Delft), waarbij tram 1 in botsing met tram 19 kwam. Bij de botsing raakte één trampassagier - een 79-jarige vrouw uit Delft - zwaargewond. Zij raakte bekneld en werd bevrijd door brandweerpersoneel. Zij is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Daarnaast werden vijf andere passagiers met lichte verwondingen in verschillende ziekenhuizen behandeld. De overige passagiers werden opgevangen in een nabij gelegen bedrijfspand. Burgemeester van Rijswijk Michel Bezuijen kwam ook ter plaatse.

Onderzoek

De politie doet samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport en de HTM onderzoek naar de oorzaak van de botsing. Ook zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek verrichten. Het kruispunt blijft naar verwachting de rest van de middag gestremd voor verkeer.

Keywords: letselschade verkeersongeval zwaargewond trams botsing aanrijding

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.