Zeer grote brand bij tankstation Purmerend

27-09-2010

Een grote brand heeft zaterdagavond een loods bij een tankstation aan de Purmerenderweg in Purmerend goeddeels in de as gelegd. Veertig in de loods gestalde oldtimers gingen in vlammen op, zo heeft de politie bekend gemaakt. Niemand raakte gewond.


foto

Bij de brand was sprake van zeer zware rookontwikkeling. Ondanks de nabijheid van het tankstation was er geen sprake van explosiegevaar. Wel kwam asbest vrij. De politie zette een gebied in een straal van 250 meter rond de brand af en tien woningen werden ontruimd. De bewoners werden tijdelijk ondergebracht op het politiebureau in Purmerend. Zaterdagavond laat mochten de bewoners weer terug naar huis.

De brand werd om zeven uur 's avonds ontdekt. De oorzaak is nog onbekend. De brandweer zette groot materieel in om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar nabijgelegen woningen. Om negen uur had de brandweer het vuur onder controle. Twee uur later volgde het sein brand meester.

De brandweer verwacht dat de bluswerkzaamheden nog tot zondag in de loop van de ochtend duren. In de omgeving van de brandhaard worden zondag nametingen naar asbest gedaan. Volgens de politie is zaterdagavond alleen rond de loods asbest aangetroffen. De gemeente informeert alle buurtbewoners per brief.

De oorzaak van het vuur is nog onbekend. Technisch onderzoek moet daarover uitsluitsel geven. Ook over de schade kan de politie niets zeggen.

(bron: tctubantia.nl)

Keywords: brand purmerend politie gewond vlammen brand rookontwikkeling woningen ontruimd brandweer

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.