Nieuwsberichten voor chemisch

30-06-2011

In het Botlekgebied bij Rotterdam is brand uitgebroken bij het bedrijf Aluchemie. Boven het terrein hangen gele rookwolken. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

10-03-2011

Een tankwagen met een lading chemische stoffen is woensdagavond om 19.15 uur gekanteld op de A58 richting Tilburg nabij de afslag Moergestel.

22-02-2011

AMSTERDAM - Bij een opslagbedrijf aan de Latexweg in Amsterdam woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand.

05-01-2011

Bij de enorme brand in Moerdijk hebben zich meerdere grote explosies voorgedaan. Mogelijk gaat het om ontplofte opslagtanks. De explosies zijn duidelijk te zien en te horen en hebben grote paddenstoelvormige wolken tot gevolg. Bij de ontploffingen zijn stoffen vrijgekomen die giftig, bijtend en brandbaar zijn. Of dat ook voor de rookwolken geldt, is nog onduidelijk.

05-01-2011

Bij een chemisch bedrijf op industrieterrein aan de Vlasweg in Moerdijk woedt woensdagmiddag een zeer grote brand. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Brandweermannen melden dat er levensgevaarlijk spul de lucht in gaat, meldt Omroep Brabant. In Zuid-Holland Zuid is sprake van de hoogste alarmfase.