UPDATE Brand Moerdijk

05-01-2011

Bij de enorme brand in Moerdijk hebben zich meerdere grote explosies voorgedaan. Mogelijk gaat het om ontplofte opslagtanks. De explosies zijn duidelijk te zien en te horen en hebben grote paddenstoelvormige wolken tot gevolg. Bij de ontploffingen zijn stoffen vrijgekomen die giftig, bijtend en brandbaar zijn. Of dat ook voor de rookwolken geldt, is nog onduidelijk.

De werking van de stoffen is door gespecialiseerde medewerkers van de hulpdiensten onderzocht. Om welke stoffen het exact gaat, is niet bekend.

De brand is bovendien overgeslagen op een nabij gelegen vestiging van het bedrijf Wartsila. In het pand liggen scheepsschroeven, aldus een woordvoerder van de brandweer. Volgens hem sloeg het vuur over doordat brandende vloeistof naar het bedrijf stroomde.

File door kijkers

Kijkers naar de brand in Moerdijk hebben op de A16 een lange file veroorzaakt. Omstreeks vijf uur stond het verkeer richting zuiden voor de Moerdijkbrug over 8 kilometer stil. Dat heeft de ANWB gemeld.

Update 19.35: De brand op het industrieterrein in Moerdijk woedt vanavond rond half acht nog voort. Volgens een politiewoordvoerder is het vuur beheersbaar, maar onder controle is de brand nog niet.

De vlammen slaan nog steeds uit de bedrijfspanden. Honderdvijftig brandweerlieden bestrijden de vuurzee. Inmiddels is het gaan regenen.

In Moerdijk zijn weinig giftige stoffen waargenomen zijn bij metingen, werd gemeld op een persconferentie. Omroep Brabant, aangewezen als rampenzender, meldde zojuist dat dit ook het geval is in Dordrecht, waar alle rook naar toe waait. De Brabantse radioverslaggever ter plekke nam die berichten niet zomaar aan, want: 'de rook is zwart en hij stinkt'.


http://twitpic.com/3n9ozq

(bron: spitsnieuws.nl)

Keywords: levensgevaarlijk gevaarlijke stoffen brand moerdijk zuid-holland chemisch

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.