Nieuwsberichten voor verzekeringen

01-02-2011

Betrokkenen bij letselschade hebben vanaf woensdag een nieuwe steun in de rug. Dan wordt het nieuwe magazine LetselschadeNEWS gelanceerd. De 'glossy' bevat verhalen van slachtoffers die het is gelukt hun leven weer op te pakken. Daarnaast geeft het blad informatie aan behandelaars, begeleiders en andere professionele betrokkenen. Vijf vragen hierover aan hoofdredacteur Rob Vermeeren van LetselschadeNEWS.

28-04-2010

Bedrijven in Nederland dreigen opgezadeld te worden met miljoenen euro's aan onverzekerde letselschade van (ex-)werknemers die in het verleden bij een verkeersongeluk gewond raakten. Dit als gevolg van een uitspraak van het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad.

27-04-2010

Er bestaat geen verband tussen de klanttevredenheid en de hoogte van de premie van een autoverzekering. De service van een dure autoverzekeraar is niet beter dan van een goedkope maatschappij. Klanten met een goedkope autoverzekering betalen echter gemiddeld &euro 200,- per jaar minder premie. Dat blijkt uit onderzoek van een onafhankelijke vergelijker, uitgevoerd door marktonderzoekbureau GfK Dongen.

27-04-2010

De polisvoorwaarden van bijna alle autoverzekeringen zijn te moeilijk geformuleerd. Hierdoor begrijpt circa zestig procent van de verzekerden niet goed wat hun rechten en plichten zijn. Dit staat haaks op wat de AFM wil: voorwaarden van een financieel product moeten in begrijpelijke taal zijn geschreven. Een onafhankelijke vergelijker onderzocht de polisvoorwaarden van 46 verzekeraars. Slechts drie maatschappijen vormen een positieve uitzondering. In Tros Radar vanavond de reacties op het onderzoek.