Letselschadebureaus laten ten onrechte no cure no pay contract tekenen

12-01-2010

Het televisieprogramma Tros Radar besteedde maandagavond aandacht aan het dubieuze declaratiegedrag van een aantal letselschadebureaus. Zo blijkt dat cliënten regelmatig onnodig een no cure no pay contract ondertekenen, waardoor ze duurder uit zijn.

No cure no pay vaak niet gerechtvaardigd

Bij no cure no pay hoeft de cliënt het letselschadebureau niets te betalen als zij geen schadevergoeding weten te realiseren. Wordt er een positief resultaat behaalt, dan krijgt het bureau een percentage van de schadevergoeding. Er zijn letselschade dossiers, zoals soms bij medische fouten, waarin no cure no pay contracten gerechtvaardigd zijn. Bij een overgroot deel van de dossiers is echter al snel duidelijk of aansprakelijkheid zal worden erkend. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden dan vergoed door de verzekeraar. Bij no cure no pay krijgt het bureau in zo'n geval naast het bedrag van de verzekeraar ook nog een percentage van de claim. De cliënt ontvangt dus minder geld, terwijl het letselschadebureau juist meer ontvangt dan rechtvaardig is.

Dubieus declaratiegedrag bezorgt de branche een slechte naam

Volgens Arjen Brokking, eigenaar van letselschadebureau Brokking en Jessurun Juristen, doen deze praktijken de markt geen goed. "Regelmatig moeten wij eerst het wantrouwen richting ons kantoor bij mensen wegnemen. Door berichten in de media of eerdere ervaringen met oneerlijke bureaus zijn mensen achterdochtig geworden. Dit is begrijpelijk, maar jammer voor een bureau met de juiste intenties."

(bron: www.juristenkantoor.nl)

Keywords: letselschade letselschadebureaus tros radar no cure no pay

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.