Explosie met acht gewonden in Nuoncentrale

12-09-2012

Woensdagochtend is er in de Nuoncentrale in Velsen een grote explosie geweest, gevolgd door een paar kleine explosies. Daarbij hebben volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio acht mensen letsel opgelopen. Drie van hen zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De overige vijf zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het terrein is ontruimd, er zijn geen mensen meer binnen. Volgens de woordvoerster heeft iedereen in de omgeving nog stroom. Volgens een woordvoerster is het een incident in de hoogspanningsinstallatie op het terrein van de energiemaatschappij. Volgens haar is er door medewerkers van Nuon geschakeld in de hoogspanningsinstallatie en is de explosie ontstaan. Een van de medewerkers van Nuon is hierbij ernstig gewond geraakt.

De gascentrale stond woensdagochtend tijdens het incident uit. Hulpdiensten inspecteerden in de loop van de ochtend of de situatie op het terrein veilig is. De kleine brand na de explosies is snel geblust, zo wil de Veiligheidsregio ook voorkomen dat er opnieuw brand uitbreekt.

Keywords: gewonden letsel explosie brandgevaar nuoncentrale ziekenhuis hoogspanninginstalatie

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.