Omstanders bemoeien zich met aanrijding

18-05-2014

Nijmegen - Zaterdagmiddag rond 16.20 uur vond op de Simon Stevinstraat een aanrijding plaats tussen een scooter en auto. Daarbij raakte de 20-jarige scooterbestuurder uit Nijmegen gewond en is met niet nader bekend letsel opgenomen in het Canisius Wilhelimina Ziekenhuis. Het kostte de politie de nodige moeite om omstanders die zich ermee bemoeiden op afstand te houden. Eén persoon is aangehouden voor belediging.

Na de melding gingen politie en ambulance ter plaatse. Tientallen mensen hadden zich inmiddels op de ongevalslocatie verzameld. Om de mensen op afstand te houden is de PD met lint afgezet. Aanvankelijk wilde niemand getuigen, later meldden zich steeds meer getuigen bij de agenten. Van ieder is een korte verklaring opgenomen.

Uit de verklaringen en het onderzoek bleek dat de 20-jarige Nijmegenaar over de Vredeman de Vriesstraat richting de Simon Stevinstraat reed. Een 44-jarige automobiliste uit Nijmegen kwam vanuit de tegenovergestelde richting, voor de scooterrijder van rechts, en had dus voorrang. Op de kruising kwam het tot een botsing. De politie heeft de 20-jarige als verdachte gehoord. Hij verklaarde de auto niet te hebben zien aankomen.

Keywords: aanrijding scooter verkeersongeluk letselschade aanhouding

Recent nieuws

Ga goed voorbereid met de auto op vakantie dankzij de Schade App
10-07-2017

De zomervakantie staat weer voor de deur, dit betekent ook dat veel mensen van plan zijn de weg op te gaan. Heb jij geen schadeformulier in de auto liggen? Dat is geen probleem meer dankzij de Schade App.

Vrouw overlijdt na drugsgebruik op dance event
26-01-2015

Amsterdam - Ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmorgen overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event.

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval
14-07-2014

Scharsterbrug - Zondagmiddag is een 38-jarige man uit Sneek gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Drie gewonden bij aanrijding
01-07-2014

Groningen - Drie personen zijn maandagmiddag na een aanrijding op de Zuiderweg in Groningen gewond geraakt. Gealarmeerde agenten troffen een auto aan op de kop in de sloot aan de Zuiderweg.

Scooterrijder botst op lantaarnpaal
25-06-2014

Hoeven - Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Slikstraat is een 30-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Hij is met letsel aan zijn been en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.